Οδοντικά εμφυτεύματα: Τι είναι πού και πότε χρησιμοποιούνται; Έρευνα κόστους οδοντικής εμφύτευσης στην Ελλάδα!

Τα χρόνια της επανάστασης των οδοντικών εμφυτεύσεων έχουν παρέλθει προ πολλού και σήμερα η τοποθέτησή τους αποτελεί διαδικασία ρουτίνας στα χέρια έμπειρων γναθοχειρουργών και χειρουργών στόματος. Τί γίνεται όμως όσο αφορά τα κόστη της οδοντικής εμφύτευσης; Μπορούμε να θεωρούμε πλέον το οδοντικό εμφύτευμα μια προσιτή λύση για τον μέσο καταναλωτή; Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας είναι ελπιδοφόρα!

 

 

 

 

Dental-Implant-12

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια τεχνητή οδοντική ρίζα, που τοποθετείται στην γνάθο για να συγκρατήσει στεφάνη, γέφυρα ή και πλήρη οδοντοστοιχία σε περιπτώσεις που λείπει κάποιο δόντι ή δόντια. Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται από καθαρό τιτάνιο, υλικό απόλυτα βιοσυμβατό, το οποίο κυριολεκτικά ενσωματώνεται στα οστά και γίνεται μέρος τους. Eίναι μια αποτελεσματική, ασφαλής και προβλέψιμη ως προς το τελικό αποτέλεσμα λύση σε περιπτώσεις που λείπουν δόντια.

Είναι απαραίτητο να αντικαταστήσω το δόντι που λείπει;

Η επιστημονική απάντηση στο ερώτημα είναι ξεκάθαρη!

Οι απώλειες δοντιών που δεν αντικαθίστανται μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ανεπιθύμητες επιπλοκές όπως μετατόπιση των υγιών δοντιών, προβλήματα δυσπεψίας, απώλεια οστικής μάζας με εμφάνιση πρόωρα γηρασμένου προσωπείου και έκδηλα προβλήματα στην ομιλία.

Ποιοί είναι υποψήφιοι για τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η καλύτερη επιλογή για άτομα όλων των ηλικιών, που έχασαν δόντι ή δόντια από τραυματισμό, περιοδοντική νόσο ή άλλους λόγους, αρκεί να διατηρούν καλή στοματική υγιεινή. Ιδιαίτερη σημασία έχει ηπαρουσία οστικής μάζας για την υποστήριξη του εμφυτεύματος. Σε κάποιες αναγνωρισμένες ιατρικές περιπτώσεις χρειάζεται ειδική προσοχή. Ιστορικό χρόνιων νοσημάτων, υπερκατανάλωσης καπνού και αλκοόλ μπορεί να αποτελούναντενδείξεις τοποθέτησης οδοντικού εμφυτεύματος, επομένως θεωρείται απαραίτητη η λήψη ενός καλού ατομικού ιστορικού.

Ποιά είναι η διαδικασία τοποθέτησης του οδοντικού εμφυτεύματος;

Η αποκατάσταση με την χρήση οδοντικών εμφυτευμάτων γίνεται σε στάδια:

  • Τοποθέτηση του εμφυτεύματος
  • Περίοδος επούλωσης/οστεοενσωμάτωσης (3-6 μήνες)
  • Αποκάλυψη του εμφυτεύματος
  • Τοποθέτηση στεφάνης, γέφυρας ή οδοντοστοιχίας

Ποιό είναι το κόστος των οδοντικών εμφυτευμάτων;

Είναι αλήθεια ότι μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, καταδεικνύει πως στις λίγες περιπτώσεις που γίνεται αναφορά στο κόστος των εμφυτευμάτων, ο ενδιαφερόμενος μπορεί εύκολα να παρερμηνεύσει το τελικό κόστος μιας τέτοιας εργασίας.

Η παρεξήγηση έγκειται στην διάκριση της οδοντικής εμφύτευσης σεχειρουργικό μέρος, δηλαδή την χειρουργική διαδικασία της εισαγωγής του εμφυτεύματος και προσθετικό μέρος, δηλαδή το δεύτερο στάδιο κατά το οποίο εφαρμόζεται το δόντι πάνω στο εμφύτευμα.

Τα “Οδοντιατρικά Νέα” πραγματοποίησαν διαδικτυακή έρευνα για το κόστος της οδοντικής εμφύτευσης σε οδοντιάτρους και οδοντιατρικά κέντρα της Ελλάδος και σας παρουσίαζουμε έναν αναλυτικό πίνακα με τα αποτελέσματα μας.

Όπως θα δείτε κι εσείς, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην Βόρειο Ελλάδα οι τιμές είναι πιο προσιτές, ίσως σε μια τάση να ανακόψουν το κύμα ασθενών προς τα Σκόπια τα προηγούμενα χρόνια, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που οι διαφορές στα κόστη ίσως αποτελέσουν δέλεαρ για κάποιους και δεν θα ήταν περίεργο αν αρχίσουμε να βλέπουμε ενδιαφερόμενους να ακολουθούν λύσεις σαν αυτή του εσωτερικού ιατρικού τουρισμού.

 Έρευνα κόστους οδοντικής εμφύτευσης στην Ελλάδα!

Οδοντιατρικό Κέντρο  City implants Dental Center ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Πολυοδοντιατρείο Βορείου Ελλάδος Οδοντιατρικό Κρήτης
Διαθέσιμοι τύποι εμφυτευμάτων A. MIS – SEVEN
B. NOBEL
A. ALPHABIO
B. DENTSPLY – FRIADENT
A. MIS – SEVEN
B. NOBEL
A. ALPHABIO
B. NOBEL
Χειρουργικό κόστος (Προσφορά έως 31/01)A. από 900 € στα 499 €B. από 1050   στα 649 € A. 550 €
B. 750 €
A. 400 €B. 500 € A. 600 €
B. 750 €
Προσθετικό κόστος (Προσφορά έως 31/01)A. από 350 € στα 250 €B. από 450 € στα 350 € Δεν αναφέρεται A. 200 €B. 200 € Αναφέρεται κόστος στεφάνης επίεμφυτεύματος στα800 €
Τελικό(ΣΥΝΟΛΙΚΟ) χειρουργικό και προσθετικό κόστος θεραπείας (Προσφορά έως 31/01)A. από 1250 € στα749 B. από 1500 € στα999  Δεν αναφέρεται  A. 600 B. 700  Δεν αναφέρεται
ΣχετικάΠλεονεκτήματα  5 χρόνια εγγύηση ειδικός γναθοχειρουργός – 5 χρόνια γραπτή εγγύηση- ειδικός γναθοχειρουργός εξειδικευμένος στην εμφυτευματολογία- όμορφος χώρος  – ειδικός γναθοχειρουργός εξειδικευμένος στην εμφυτευματολογία- όμορφος χώρος
ΣχετικάΜειονεκτήματα Οδοντίατρος(με εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην εμφυτευματολογία) Δεν αναφέρει κόστος προσθετικής και συνολικής θεραπείας  Θεσσαλονίκη – Κρήτη-πιθανώς υψηλά κόστη προσθετικήςαποκατάστασης
Πηγή web www.cityimplants.gr www.dentalcenter.gr www.aristoteleio.center www.dental-smile.gr

Η έρευνα μας κατέδειξε άλλες 3 επιχειρήσεις που όμως δεν παρείχαν πληροφόρηση για τα εμφυτεύματαπου χρησιμοποιούν. Αυτά αφορούν, 1 κέντρο στην Θεσσαλονίκη (από 850Ε συνολικό κόστος, από οδοντίατρο εξειδικευμένο στην εμφυτευματολογία, e-smile.gr) και 2 χειρουργούς οδοντιάτρους, ο πρώτος στην Ξάνθη που απλώς αναφέρει ένα γενικό κόστος οδοντιατρικής εμφύτευσης στα 1500Ε (implantcenter.gr) κι ο δεύτερος στην Θεσσαλονίκη που αναφέρει ότι το χειρουργικό κομμάτι ξεκινάει από τα 450Ε χωρίς να γνωστοποιεί εταιρεία εμφυτευμάτων ή τελικό κόστος (implant.com.gr).

Πηγή: Οδοντιατρικά νέα