Dental Implant constructionΤα οδοντικά εμφυτεύματα, στην κατασκευή τους, ακολουθούν το υπόδειγμα της δομής των φυσικών δοντιών, επομένως παρέχουν ένα σύστημα στήριξης μεγάλης σταθερότητας για τα πρόσθετα δόντια ή τις οδοντοστοιχίες.
Άλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

  • βελτιωμένη μασητική ικανότητα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να επαναφέρουν την ικανότητα αντίστασης στις μασητικές δυνάμεις σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα υγιή φυσικά δόντια.
  • άνεση και εφαρμογή. Τα δόντια της προσθετικής αποκατάστασης με εμφυτεύματα, στηρίζονται σταθερά πάνω στα εμφυτεύματα, που έχουν τοποθετηθεί στα οστά των γνάθων, γι’ αυτό δεν μετατοπίζονται και δεν ολισθαίνουν, όπως οι μη σταθερές οδοντοστοιχίες.
  • μακροβιότητα και αξιοπιστία. Με σωστή στοματική υγιεινή και φροντίδα, συστήματα οδοντικών εμφυτευμάτων που έχουν ελεγχθεί επιστημονικά και έχουν πιστοποιηθεί, έχει αποδειχθεί ότι διατηρούνται στη θέση τους 20 και περισσότερα χρόνια και έχει αναφερθεί μικρός μόνο αριθμός επιπλοκών.

  • αυξημένη αυτοπεποίθηση. Τα οδοντικά εμφυτεύματα λειτουργούν σε σημαντικό βαθμό, όπως τα φυσικά δόντια. Γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι που φέρουν στο στόμα τους εμφυτεύματα αισθάνονται ανανεωμένη αίσθηση αυτοπεποίθησης, καθώς αντιλαμβάνονται ότι μπορούν και πάλι να μασούν, να μιλούν, να γελούν και να χαμογελούν με αυτοπεποίθηση.