Συνέπειες, όταν το χαμένο δόντι δεν αντικαθίσταται (Βίντεο)

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πλέον η σύγχρονη αντιμετώπιση απώλειας δοντιών. Η απώλεια ενός δοντιού μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δημιουργεί όμως προβλήματα στη ζωή μας διότι εμφανίζονται συνέπειες λειτουργικές, αισθητικές που δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας. Πως μπορεί λοιπόν να έρθει η απώλεια ενός δοντιού και γιατί είναι σημαντικό να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας το συντομότερο;

Πρόκληση απώλειας δοντιού:

Ένα χαμένο δόντι μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Η τερηδόνα και η περιοδοντίτιδα είναι δύο από τις αιτίες που επιφέρουν απώλειες δοντιών. Η συνεπής φροντίδα των δοντιών ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες εκδήλωσης των περιστατικών αυτών. Επίσης, πιθανή αιτία είναι η πρόκληση ατυχήματος ή κατάγματος.

Συνέπειες, όταν το χαμένο δόντι δεν αντικαθίσταται

  • Μετατόπιση των υγιών δοντιών.
  • Δυσκολία στη μάσηση και την ομιλία.

Πόσο απαραίτητη είναι η αντικατάσταση του;

Κάθε δόντι που χάνεται πρέπει να αντικαθίσταται γιατί θα προκληθούν προβλήματα στην μάσηση στην ομιλία αλλά και στην αισθητική.

Πώς μπορεί να αποκατασταθεί αποτελεσματικά η απώλεια;

Με οδοντικά εμφυτεύματα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν γίνονται αντιληπτά όταν οι ασθενείς χαμογελούν, μιλούν ή τρώνε. Η αίσθηση και η εμφάνιση των νέων δοντιών που στηρίζονται στα εμφυτεύματα προσομοιάζουν σε εκείνη των φυσικών και οι ίδιοι οι ασθενείς σχεδόν ξεχνούν την αρχική απώλεια. Αν η απώλεια ενός ή περισσότερων δοντιών δεν αποκατασταθεί σε σύντομο χρόνο, δεν αποκλείεται στο μέλλον να απαιτηθούν περαιτέρω θεραπευτικές τεχνικές για να διορθωθεί το πρόβλημα.